Subscribe via email

Masukkan email anda untuk dapatkan update terkini dari kami:

Delivered by sukakereta

Monday, January 9, 2012

GAMBAR TERKINI PERHIMPUNAN 901 | SIARAN LANGSUNG PERHIMPUNAN 901 DI HADAPAN MAHKAMAH JALAN DUTA

Keputusan perbicaraan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang didakwa meliwat bekas pembantu peribadinya akan dibuat oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini selepas pendengaran 87 hari mulai tahun 2008.

Anwar didakwa meliwat pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan di Kondominium Desa Damansara pada 26 Jun 2008 dan menghadapi hukuman penjara sehingga 20 tahun jika didapati bersalah.

Beliau menafikan tuduhan itu dan ia sebagai satu konspirasi politik untuk memusnahkan kerjaya politiknya dan juga peluang Pakatan Rakyat bagi menumbangkan BN pada pilihan raya umum akan datang.

Seawal jam 5 pagi, penyokongnya mula berkumpul di tempat letak kereta perkarangan Kompleks Mahkamah Jalan Duta, Kuala Lumpur, walaupun ketika itu hujan renyai-renyai bagi menunjukkan sokongan mereka.

Lebih ramai juga dijangka akan tiba sebelum keputusan perbicaraan liwat II yang membabitkan ketua pembangkang itu diumumkan hari ini.
Tidak kurang juga tedapat puluhan kenderaan polis dan anggotanya yang dikerahkan bagi memantau keadaan di situ.

Penyokong yang hadir itu antara lain membawa sepanduk yang tertera perkataan "Rakyat Hakim Negara" dan "Tolak Fitnah, Lawan Konspirasi".
Mereka juga memakai kain lberwarna biru dengan tertera perkataan "Keadilan" dan kain lilit hijau dengan perkataan "Hidup Anwar".GAMBAR TERKINI PERHIMPUNAN 901 | SIARAN LANGSUNG PERHIMPUNAN 901 DI HADAPAN MAHKAMAH JALAN DUTA| GAMBAR TERKINI PERHIMPUNAN 901, SIARAN LANGSUNG PERHIMPUNAN 901 DI HADAPAN MAHKAMAH JALAN DUTA. live update 901, live stream anwar 901, perhimpunan 901 terkini, perhimpunan anwar 901

2 comments:

eikieyn said...

no wonder jalan byk tutup smlm. T__T

khairul said...

selamat kan lah DSAI

LIVE STREAM FOOTBALL