Subscribe via email

Masukkan email anda untuk dapatkan update terkini dari kami:

Delivered by sukakereta

Monday, December 19, 2011

KISAH BENAR : DILAMAR TANPA KENAL, ITULAH DIKATAKAN JODOH, AJALMAUT DITANGAN ALLAH SWT


Dah pkl 5 pagi pon tak tido lagi ehehe, smbg terus, tunggu subuh la. Seperti biasa jalan2 baca blog member. Terjumpa satu video ni. Kisah seorang wanita yg dijodohkan oleh keluarga. Macam tak caya ada lagi ka lagu ni eheh.. Inilah di katakan jodoh, rezeki, ajal maut di tangan Allah swt.



Video ni di hasilkan oleh budak lelaki tersebut yg melamar wanita tersebut dan ... , eh korang tgk la sendiri eheh








Dah tgk ka, eh ada yg menangis plak .... mcm tgk ombak rindu plak ya hahahha... mcm fairytales pon ada gak kan ehehe.. Eh Afzal gatal nak kawen la tu ... ahahahah.. (apesal afzal plak yg kena ahahah aku suka aku suka kenakan dia ahhaha).. apa kata ang cuba buat video mcm ni kat awek ang apzalsukasuka...



Semoga empunya diri Cik Dena Bahrin(dia pon ada blog jugak ya ehehe) dan pasangan En Ariff berbahagia dunia dan akhirat amin.. Apa pendapat korang semua :)



p/s : kalau korang pegi blog cik dena ni dan bg comment. kim salam aku utk dorang yah ehehehe

16 comments:

Adam Fikri said...

sedih bila tgok video ni kali kedua..mula2 maintain je sebab jantan, then tgok skali ag, dia macam sedih...x menangis pun..macam sedih ja..sebak gitu2.. :-(... harap dapat menjadi pasangan bahagia nanti...

DianaAzis said...

Wah..memang sungguh sweet..memang betul tu awak, jodoh kita telah tertulis sblm kita lahir lagi...

Aiks, afzal lagi kena..hehe..sian kawan kita tu..tapi Afzal kan suka lagu Marry you yang Bruno Mraz nyanyi tu.. ke awak yang nak wat macam ni..ha..baik cakap :P

mankete said...

adam - mula2 tu mcm la mcm la nak teriak.. tapi teringat ombak rindu dan afzal aku tak jadi teriak ahahahahahha. tapi serious mmg sweet aummmm ahahahah

Diana - sweetkan eeheheh.. yup jodoh, rezeki ajal dan maut semua sudah di tentukan oleh Allah swt sejak azali lg .. Afzal bukan suka lagu tu ja.. semua lagu dia suka cik diana ehehhe.. lagu police entry pon dia suka ahahah

manis said...

sweet sgt tgk video tu..jeles2..kalaulah laki aku buat cenggitu..mimpi jela nampaknya..huhu..

bercinta selepas kawin mmg sangat mengasyikkan..sangat percaya dgn statement ni..

tapi aku kawin atas dasar suka sama suka..hik3..dah lama sgt bercinta, beberapa waktu sebelum kawin feeling tu mcm tak best sgt jerk...rasa rindu pun takde, sms pun jarang...tapi bila dah kawin ni,kitorang bercinta balik..subhanallah, menakjubkan..rasanya lebih indah bercinta selepas kawin drpd bercinta daripada sebelum kawin dulu..

jadi pada aku, hal mak ayah carikan jodoh tu taklah pelik mana pun sbb kebiasaannya jodoh pilihan mak ayah ni adalah yg terbaik pernah kita jumpa. ;)

afzalsukasuki said...

kahkahkah aku belum akil baligh tak terdedah ngan unsur2 cenggini.hahaha.
aku kalau propose..ko pon leh cair ngan aku..apatah lasi si cikgu syima.takut dia menduakan suami dia nanti.hahaha

ko memang haram la man.kahkahkahgerakhhmm (tersedak kuih keria)

mankete said...

syima - ahahah suh la laki ko buat video mcm ni eheh

afzal - ahahahha macam haram komen ahahah, sampai syima pon menduakan suami , sbb video ko.. apekah????? ahahahah

azizul said...

sedih sadis..tapi rasanya tak best jugak bila mak bapak carikan jodoh

NAZRUL AZAT said...

gile2 sweet wehhhh...serius!!!!

Phat said...

jodoh adalh kuasa yang maha Esa kan..Afzal x lama dah..tahun depan je..kita together2 nanti kat kajang hehe

Cikgu Jaja™ said...

em. it's awesome. know whut, jaja xpernah terfikir ada lelaki se'nice' ariff.. ade lg ke?? ade ke x??? nak gak lahh..hoho

beautiful dena sangat beruntung..tahniah dena.bless till jannah.. :)

Nonie said...

yeah!!nonie suka tgk video ni.
mudah sungguh urusan jodoh diorang...lelaki idaman wanita dan wanita idaman lelaki...
semoga terus comel n berbahagia..^_^

khairul said...

itulah ketentuan Allah

Pamie said...

haha..ak rase nak buat camni boleh? tpi bro, video ni dena tu yang buat, bukan budak lelaki tu..hehe..budak lelaki tu letak gmbar dalam hadiah (nikon d310 camera) yang dia bagi tu..aish,ketare sangat menghayati video..hahahahaha..

c'axoera said...

walah walahhheeyyy....


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/aku-hanya-mahu-kamoooooo.html

remyhazza said...

sudah tersurat jodoh kamu dan dia....

Pink Tulip said...

tertibe ter'tacing' plak...hakhak

LIVE STREAM FOOTBALL